2012. október 10., szerda

Hétvége

Nagyon szuper hétvége van mögöttünk. A csodálatos időt mi is kihasználtuk és szerveztünk egy jó kis mozgalmas hétvégét. Amióta Chili velünk van sokkal jobban pihentet minket egy jó kis séta/kirándulás vele, mint mondjuk filmet nézni a szobában…

Szombaton délelőtt felkerekedtünk és megmásztuk a Virágos-nyerget, ami egy laza 10 km-es túra. Szuper jó idő volt és szépen lassan haladtunk felfele, erdőbe be, onnan ki, hegyre fel, onnan kicsit le, aztán megint fel, nagy rétre ki, vitorlázó reptéren át, majd érkezés a célhoz!:) 2 és fél óra alatt tettük meg az előző mondatot. Chili közben kapott inni, merthogy sehova nem megyünk már a kis úti felszerelése nélkül (melynek tartalma: 1 db mini hűtőtáska, 1 db 7,5 decis flakon vízzel, 1 db jégakku, 1 db tápos -jutifalis-  doboz, és a vizes tálka). Szóval megérkeztünk, kezdődhetett a piknik, Ő is kapott pár falatot, hogy legyen energiája a visszaútra…. Chili úgy elfáradt, hogy a vizét is fekve itta. Befeküdt a hátunk mögé, ahol nem sütötte a nap és sziesztázott Ő is egy kicsit. Inkább csak próbált, mert annyi minden vonta el a figyelmét (gyerekek, sárkányrepülők, repülők, kutyák…stb.). Pihentünk egy 1,5-2 órát, majd indultunk vissza. Haza felé volt már minden: földön eldőlés, kapuban eldőlés, ölben cipelés –ami csekély súlya miatt tiszavirág életűre sikeredett- majd erőre kapás és hazatámolygás…. Mindannyian nagyon elfáradtunk, Chili is ivott egyet és utána jobbra dőlt, meg balra dőlt. Ez jellemezte a nap további részét, persze részünkről is.




Vasárnap elmentünk meglátogatni régen látott rokonainkat, ahol van két kisgyerek is. Nagyon aranyosak voltak a fiúk, ketten sétáltatták Chilit. Terelgették, botoztak, futkároztak…nagyon ügyesek voltak, a 3 éves Csongor hihetetlen vezetőkészséggel van megáldva, nagyon szépen, magabiztosan, ösztönösen bánt Chilivel. Nagyon nagyot játszottak a kertben is bottal/palackkal/amivel csak lehetett. Szuper jól érezte magát Ő is és mi is. Nagyon elszaladt ott is az idő, Chili nagyon elfáradt, egész délután aludt a helyén. Meg sem mozdult, egyszer-egyszer inni ment csak el.

A fiúk :)


Az a sok izgalmas rágni való...




Nagyon szeretem, amikor ettől a sok programtól fárad(unk) el és ennyi élmény éri. Amíg tart a jó idő, biztos, hogy sokat fogunk menni vele, mert neki is van rá igénye, nem az az "otthon egész nap alvós típus"… :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Vhogy fel tudom venni veled a kapcsolatot? Mi is onnan hozunk el egy pici kutyust, ahonnan ti :). Köszi! Adri

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_7636922013. április 23. 14:07

    Szia Adri!

    A somogyi.zsuzanna@gmail.com-on örömmel válaszolok a kérdéseidre!

    Üdv,
    Zsuzsi

    VálaszTörlés