2012. augusztus 13., hétfő

Elfáradtunk...

Hosszú egy hét van mögöttünk a két ördöggel.

Nagyon édesek voltak együtt, ahogy reggeltől estig – szinte kifulladásig – játszottak, de nagyon fárasztó is volt szabályozni őket folyton. Még szerencse, hogy Ákos szabin volt a héten, ennek ellenére hétfőn bement pihenni… :)

Felborult a rend, merthogy Chili – gondolom izgatottságában – minden nap kelt 5.30 és 6.00 között – még leírni is fárasztó. Kiment Bizsuhoz és még véletlenül sem akart bejönni, ha behoztam ugatott, hogy menjünk ki, aminek mindaddig nem tettem eleget, amíg nem voltak vendégek a házban…így mi is korán keltünk, mert kint voltunk, azért még sem maradhatnak kettesben a hatalmas udvaron… :) Pláne, hogy Chili aztán mindent megnéz/megszagol/megkóstol(na)/elvonszol. Néha az asztal lábát szedtem ki a szájából…ŐRÜLET!!! :)

Egész nap rendszabályozni egy izgatott kopót meg egy hetvenkedő bulldogot, igencsak embert próbáló feladat, mást se csináltunk egész nap csak csittegtünk/szétválasztottunk/labdát dobáltunk felváltva…stb.  Mindemellett nagyon jó volt, hogy így kijöttek egymással, öröm volt nézni, ahogy belefeledkeztek a játékba. Ha Bizsu éppen nyugalmi helyzetben volt, Chili ment és neki furakodott, ha Chili feküdt, akkor Bizsu állt felé és „pofozta” Chilit…nem volt megállás. Együtt pásztázták a hatalmas kert minden négyzetcentiméterét, együtt őrizték a házat, együtt ugattak, együtt pihentek és együtt ettek. :)

Szombat estére eljött a végkimerülés, mind a kicsiknek, mind nekünk. A kutyák és mi is este 7-kor lepihentünk – Chilit kivittük még egyszer, de 5 perc után leült, jelezte, hogy mehetünk be – majd mind elaludtunk egy jó vacsi után és reggel 7-kor volt ébredés…végre pihentünk! :)

Szombaton észre vettük, hogy Bizsu nyaka mintha koszos/ragacsos lenne…de sajnos nem az volt, hanem csupa seb, Chili ahogy harapdálta a kis hegyes fogaival, felsértette Bizsu bőrét…szuper, ez hiányzott még, délután irány a Doki, altatás, szőr borotválás, seb kitisztítás, kezelés, kenőcs…stb. Szegény Bizsit nagyon sajnáltam, de hát nem szólt az istenadta…egyszer sem nyüszített, hogy baja van…ez van. Legközelebb erre jobban kell figyelnünk!

A hét tanulsága:


  • Chilinek mérhetetlen energiája van

  • Bizsunak mérhetetlen türelme van

  • Két kutya nagyon sok meló

  • Mindig ugyanaz a labda kell mindkettőnek

  • Chili nyakörvén haladtunk egy lyukat :)

  • Horzsolások márpedig vannak

  • Bizsu utálja a vizet – de hát kopó!!!!? –nem is értem

  • Chili imád dagonyázni a sárban

  • Minden szőlőtőke megnyalása 20 percre leköti Chilit

  • Két kutya összes napközbeni fekve töltött ideje egy hét alatt: bruttó 30 perc

  • Két hullafáradt gazdi pihenési esélye két kutya mellett: 0 % :)

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése