2012. augusztus 15., szerda

Sétálunk

Határozottan ki merem jelenteni, Chili sétál! Szimatol - földön, levegőben - rohangál és szemmel láthatóan élvezi a lent töltött időt. Nagyon szeretünk vele lemenni, nemcsak neki öröm, hanem nekünk is, reggel én viszem le és olyan jó vele felébredni, rácsodálkozni a világra és így indulni neki az egész napos rohanásnak. Kicsit belefeledkezem én is a részletekbe és a mozdulataiba, ahogy szagol egy-egy virágot vagy megnézi, ahogy átrohan valaki a zebrán...Chilit figyelem ilyenkor, mennyire bele tud merülni az apró részletekbe...Nagyon feltöltő élmény a séta és nem is értem, hogy egyes kutyások, hogyan tudják ezt kihagyni/kikerülni (kutyapelenkával). Most már van "véleménye" és gondolatai, hogy merre menjünk, eddig arra ment, amerre mi indultunk tovább, de most már leül a járdaszegélynél, ezzel jelezve, hogy merre haladna - hihetetlen!! Merthogy Sütitől és Masnitól (korábban említett bulldog barátok) ezt tanultuk meg legelsőnek, hogy a járdáról nem rohangálunk le, hanem leül és megvárja, amíg átkelhet - természetesen velünk/mellettünk. Ez egy nagyon jó dolog és megmondom őszintén, hogy magamtól nem jutott volna eszembe...

Változunk...

Ahogy nő, átalakult a séta rendünk is, lévén, hogy egyre többet mozogna, igyekszünk jól kifárasztani, hogy ne legyen otthon őrjöngés. Reggel kelünk 6.30-kor és simán sétálunk egy órát (!), nem bánom a korán kelést a fent említett okokból, imádom a reggel vele együtt eltöltött időt. Jól kifárad, kis pihi és utána jöhet a reggeli. Vivi (húgom) megy délre és Ő is leviszi egy jó nagy körre, aztán megint szunya van. Délután Ákosé a séta öröme, kb. 16.30-kor mennek le, legkésőbb 17.30-kor vacsi és 20.30-kor megint egy egyórás séta, amit azért szeretek nagyon, mert ilyenkor mindig találkozunk más kutyákkal - reggel is, de akkor a gazdik sietnek és nincs idő játékra - tegnap este találkoztunk Fridával, a kölyök berni pásztorral, hatalmas játékba kezdtek, aminek köszönhetően Chili ivás után egyből nyugovóra tért és persze áthorkolta az éjszakát... :)

Nagyon szeretjük a kis dömpert, el sem tudom képzelni, hogy egy napig ne lássam/érezzem/halljam. Ez tényleg BULLDOGSÁG! :)

Megvárja, amíg odaérek :)

Megvárja, amíg odaérek :)

Mint, a nagyok... :)

Mint a nagyok...

Mindent meg kell szagolni!

Mindent meg kell szagolni!

Szarka van az udvaron!!!

Szarka van az udvaron!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése