2012. szeptember 17., hétfő

Telik múlik az idő

És milyen gyorsan…Chili már olyan nagy, hogy kinőtte a fekhelyét. Ha jól emlékszem francia bulldoggal akartunk hazatérni július 14-én…de ez????? EZ EGY LÓ!!!Több, mint tíz kiló és még csak most töltötte be az 5. hónapot!!! Már teljesen végigéri a fekhelyét, sőt csak kifliben tud benne feküdni, ilyenkor sokszor látom, hogy elzsibbadhat, mert kicsit sántikál… Szóval Ákossal arra a döntésre jutottunk, hogy nagyobb fekhely kellene…és most pont itt tart a dilemma, hogy mekkora legyen az akkora…a fazon nagyon bevált neki (és nekünk is) és mivel jönnek a hidegebb hónapok, mindenképpen műanyag aljú kellene. Szeretnénk most már akkorát venni, ami jó lesz neki-akármekkorára is nő. A héten eldöntjük, hogy melyik méret legyen...

Chili nagyon édes és már nagyon ragaszkodik hozzánk, ha kimegyünk a kapun és neki ott kell maradnia, akkor addig ott fekszik, amíg vissza nem megyünk. Ha sokan vagyunk a kertben, akkor a mi lábunkhoz jön, mellénk fekszik le, ha már elfáradt-és igen, néha Ő is elfárad!! :) Hiába van hétvége, neki akkor is reggel hétkor menni kell sétálni, órát sem kell beállítani, felpattan, és addig morog/szuszmákol/nyalogat/piszkál, amíg fel nem kelek és ki nem viszem. De ez sem baj, mert átalakult nekünk is az életünk. Korán kelünk, hamarabb elindul a nap, reggelizünk, teszünk-veszünk mi is. Ha hétvégén nem otthon vagyunk, akkor Chili nem pihenget napközben –max.20percet- így este győzzünk aludni mellette a horkolástól. :) Vasárnap teljesen kidől, ilyenkor végigalussza a kocsiutat nagy nehezen kikászálódik elvégezni a dolgát, majd felmegyünk a lakásba és elalszik- úgy másnap reggel hétig. :)

Velencén találkoztunk egy francia bulldoggal, Yodával, aki 17 hónapos. Chilit és Yodát elengedtük, hogy tudjanak játszani, szaladgálni…nagyon édesek voltak, kb. 15 perc után mindkét kópé kidőlt. Bulldognak bulldog a barátja. De tényleg. Ez egy külön társadalom-amihez igazán jó tartozni. Velencéről hazafelé beszaladtunk az érdi Fressnapf-ba (általunk Pityputynak nevezett üzlet), ahol megnéztük a fekhelyeket, én pedig kinéztem magamnak a Kutyamasszázs könyvet, amit már régóta szerettem volna. Lényeg, hogy kint felejtettem a táskámat az autóban, Ákos és Chili bent vártak az üzletben…mire visszatérek rögtönzött Bulldog Piknik vette kezdetét, odaadó gazdi páros jó tanácsaival…Nagyon kedvesek voltak és egyből kaptunk 100 jó tanácsot, hogy mit csináljunk meg mit ne… :) Hihetetlen, nem?DE! :) Ákosnak van egy ehhez „hasonló” élménye, amikor még sport autója volt –egy elég ritka darab-amikor találkozott egy másik ugyanolyannal az utcán, akkor „összevillanottak”. Most már mi is „összevillantunk” a bulldogosokkal, hogy „igen, neked is ez a szeretetre méltó kis röfögő szuszmákoló dömpered van, mint nekünk”…és ez milyen jó érzés, életérzés! :)

Nah, ki mászott be a szekrénybe, amíg nem figyeltem???


Kimostam a bélést és az ideiglenes párnán pihen...


Kicsi...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése